21 اردیبهشت 1395 - 13:27 شناسه خبر: 4323 نسخه چاپی

با تحریك تقاضا و عرضه و تامین كالاهای موردنیاز كشاورزان؛

سهم بخش كشاورزی دربازار به 50 درصد افزایش می یابد

سهم بخش كشاورزی دربازار به 50 درصد افزایش می یابد با تحریك تقاضا و عرضه و تامین كالاهای موردنیاز كشاورزان؛
با تحریك تقاضا، عرضه و تامین كالاهای موردنیاز كشاورزان از فروشگاه های تحت پوشش تعاونی های تولیدی و تزریق سرمایه درگردش، سهم بخش كشاورزی در بازار تا 50 ...

با تحریك تقاضا، عرضه و تامین كالاهای موردنیاز كشاورزان از فروشگاه های تحت پوشش تعاونی های تولیدی و تزریق سرمایه درگردش، سهم بخش كشاورزی در بازار تا 50 درصد افزایش می یابد.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، سیدمهدی كلاته رحمانی به منظور تشریح قانون اعتبار اسناد عادی وام های پرداختی شركت های تعاونی روستایی، عشایری و صیادی به اعضا افزود: براساس گزارش ها، هم اكنون سهم بخش كشاورزی در بازار كمتر از چهاردرصد است كه در نظر داریم با حذف سلف خرها و استفاده از ظرفیت بورس كشاورزی موجب رشد سهم بخش كشاورزی در بازار شویم.
وی اظهار داشت: شركتهای تعاونی برای پرداخت وام های نقدی از دفاتر و اسناد لازم الاجرا استفاده می كنند كه در حال حاضر قرار است از مبلغ 50 میلیون ریال تا سقف 500 میلیون ریال به اعضای تعاونی ها وام پرداخت شود كه دیگر نیازی به مراجعه به دفترخانه ها و یا اخذ سفته نخواهد بود.
به گفته قائم مقام سازمان مركزی تعاون روستایی، برای نخستین‌بار در تاریخ تشكیل سازمان تعاون روستایی كشور اعتبار تعاونی‌های روستایی به 25 برابر افزایش یافت كه همین امر در سرعت سهم بخش كشاورزی در بازار موثر است.
رحمانی گفت: اعتبارات كشاورزی كه از طریق شركت های تعاونی روستایی به كشاورزان عضو پرداخت می شود به دلیل نوع تسهیلات اعتباری از نظر روش نحوه پرداخت وام ها، پائین بودن نرخ كارمزد، نوع تضمین وام ها، دردسترس بودن عوامل وام دهند (شركت های تعاونی) و پرداخت كمترین هزینه ها از ویژگی های خاصی برخوردار است.
وی اضافه كرد: البته این امر درصورتی محقق می شود كه كشاورزان چنین ظرفیت اعتباری را شناخته و برای اخذ آن در كوتاهترین زمان ممكن مراجعه كنند.
رحمانی گفت: این اعتبارات زمانی موثر خواهد بود كه عوامل مختلف وابسته به تولید، توزیع، عرضه و بازاریابی محصولات كشاورزی به موازات و هماهنگ با یكدیگر و در یك سیستم سالم اعتباری از طریق تعاونی‌ها انجام شود.
عضو هیات مدیره سازمان مركزی تعاون روستایی ادامه داد: تخصیص اعتبارات كشاورزی از طریق تعاونی‌های روستایی به میزان كافی و در انطباق با نیازهای واقعی تولیدكنندگان است و در مطلوب‌ترین زمان و در هر منطقه به اعضا پرداخت می شود.
به گفته رحمانی ، اعتبارات مذكور با حداقل تشریفات در اختیار كشاورزان قرار می گیرد و نسبت به مصرف اعتبارات تخصیصی، نظارت دقیق و مستمری اعمال خواهد شد.
وی افزود: این اعتبارات به منظور تامین نهاده های تولید و كالاهای مصرفی معیشت زندگی كشاورزان تامین می شود و درنظر داریم با ارایه دوره های آموزشی مناسب از اتلاف نهاده های تولید جلوگیری كنیم.
به گزارش ایرنا، سازمان مركزی تعاون روستایی ایران در سال 1342 شروع به كار كرد و هم اكنون دارای چهارهزار شركت تعاونی و بیش از 4 میلیون عضو در سطح كشور است.